Benefietconcert voor Oekraïense oorlogsvluchtelingen

Er komt de volgende weken en maanden een belangrijke stroom oorlogsvluchtelingen vanuit Oekraïne naar West-Europa. Voor België verwacht men tussen 100.000 en 200.000 ontheemde mensen. Het zal een fameuze inspanning vragen om dat op te vangen.

Wat opvalt is het engagement van de muziekwereld. Anderzijds is dat ook logisch. Er is nogal wat muzikaal talent met internationale uitstraling in Oekraïne en een aantal van die mensen hebben een nauwe band met België.

Muziek verbindt

Muziek verbindt dus. Het is onder dat thema dat Kurt de Bont, concertorganisator en tourmanager bij Rootstown, een benefiet opzet ten voordele van de Oekraïense vluchtelingen. Alle muzikanten, medewerkers, vrijwilligers en professionele partners bieden hun diensten volledig belangeloos en gratis aan. Zo hopen ze zo veel mogelijk winst te boeken.

Alle winst die door het evenement wordt gemaakt gaat integraal naar twee organisaties die momenteel al bezig zijn met de opvang en logistiek van vluchtelingen, en met de aankoop van levensmiddelen. Die organisaties zijn:

De line-up van het festival ziet er overigens bijzonder knap uit.

  • 14 uur: DC Snakebuster & Half Blind Willy
  • 15 uur: David Ronaldo & The Dice
  • 16.30 uur: One Time Blues Band
Praktisch

Het benefietconcert vindt plaats op zondag 27 maart in de Klinker Club (Demervallei 14, Aarschot).
Deuren openen om 13.30 uur. Tickets kosten €10.
Je kan je ticket hier kopen: https://www.hetgasthuis.be/voorstelling/3195/rootstown-benefiet-tvv-oekrainse-oorlogsslachtoffers
Nog vragen? Dan kan je terecht op http://www.rootstown.be, een mail sturen naar kurt@rootstown.be of bellen naar +32 495 53 53 08.

One comment

Geef een reactie