De Linderakkers organiseren steunactie voor Oekraine

De Linderakkers is zonder enige twijfel een van de meest actieve buurtcomité’s van de regio. Volkskermissen, wandelingen en sinterklaas die op bezoek komt, het gebeurt allemaal in de omgeving van de pijpekop in Kaggevinne! Maar ze hebben ook een warm hart bij de vereniging.

De oorlog in Oekraïne laat niemand onberoerd. In de Bredestraat in Kaggevinne wonen Lara en André. Lara is afkomstig uit Oekraïne en haar familie woont daar nog steeds. De zoon van Lara is overigens arts in Oekraïne. Bij de Linderakkers zijn ze daardoor goed op de hoogte van de schrijnende nood die er momenteel in het geteisterde land heerst. Het comité startte een inzamelactie voor specifieke goederen en geld en dat levert ondertussen onverhoopt veel resultaat op. Dat geeft moed om nog een tandje bij te steken.

De inzamelactie mikt erop om lang houdbare voedingsproducten zoals pasta, rijst, droge voeding en producten in blik op te halen. Verder zijn thee, instant koffie en koekjes, verzorgingsproducten, babyvoeding en luiers en geneesmiddelen zonder voorschrift welkom. En medische kits uiteraard, met onder meer verband, watten, pleisters en ontsmettingsproducten.

Wat ze expliciet niet inzamelen is kledij.

Er zijn vier inzameladressen:

  • bij Rony en Sandra ’t Goegedagt, Diestersteenweg 180, Kaggevinne
  • (gesloten maandag en donderdag)
  • bij Lara, Bredestraat 84, Kaggevinne
  • bij kapster Petroesja, Tuinwijk 17, Kaggevinne
  • bij Bea en Jef, Lindeboomstraat 17, Kaggevinne

Financiële bijdragen kunnen gebeuren op de rekening BE26 4529 2216 1129 van Wijkraad De Linderakkers met vermelding Oekraïne via Lara. Het geld wordt gebruikt om medisch materiaal en babyverzorgingsproducten te kopen.

De goederen worden verzameld in de kerk van Kaggevinne.

De actie loopt tot zaterdag 19 maart. Het buurtcomité heeft een goede band met de ambassade van Oekraïne in Brussel. Daardoor kunnen de goederen via betrouwbare tussenpersonen op de juiste bestemming geraken.

Geef een reactie