Nieuwe kroegbaas geeft populaire dorpskroeg op Keiberg een trendy elan

De carnavalstoet in Zichem mag dan al uitgesteld zijn, toch vieren ze er dit weekend carnaval zoals vanouds. Zondagmiddag beginnen de bestuursleden van de carnavalsverenigingen aan een soort kroegentocht en de kans is bijzonder groot dat die pas woensdagochtend eindigt.

Op de Keiberg begonnen ze zaterdagmiddag aan iets soortgelijks. Ook daar geen stoet en zelfs geen hanekap maar wel een stevig carnavalsbal. Dat vindt plaats in de feestzaal achter café De Welkom en dat is meteen een stevige vuurdoop voor de nagelnieuwe kroegbaas Tim Jordens.

Café De Welkom is zowat de navel van deelgemeente Keiberg. Het is nog een echt dorpscafé met een stevige geschiedenis. Dat heeft veel te maken met de Hanekappers. De Welkom is al decennialang het clublokaal van die populaire carnavalsvereniging.

Toen de vorige zaakvoerder Dirk Cleners liet vallen dat hij wilde stoppen met de zaak twijfelde Tim Jordens niet lang. Hij was al dertig jaar een van de trouwste klanten van de dorpskroeg en hij kende het potentieel van de zaak. Tim pakte de zaak meteen grondig aan. Hij vernieuwde het interieur van de zaak compleet zonder echter aan het karakter ervan te raken. Zaken zoals De Welkom profilere zich vaak op basis van hun aanbod speciaalbieren. De nieuwe kroegbaas op de Keiberg heeft een indrukwekkend aanbod artisanaal gebrouwde bieren met een stevig accent op Trappistbieren. De meest populaire speciaalbieren kan je in De Welkom van de tapkraan krijgen, iets wat kenners toch appreciëren.

Zowat iedere trendy dorpskroeg in Vlaanderen heeft een dartsbord aan de muur hangen. Dat kreeg toch een bijkomende dimensie na de successen van Dancing Dimi Van den Bergh. Kroegbaas Tim beseft de impact daarvan. Hij investeerde in twee professioneel uitgeruste dartsbanen en dat levert meteen op. Er zijn ondertussen al twee dartsclubs die hun werking in De Welkom willen uitbouwen. Een ervan is een club die al jaren actief is, de andere is een nieuw opgerichte vereniging. Wie belangstelling heeft voor darts kan binnenkort een informatie avond bijwonen en zijn of haar talent al even uitproberen.

One comment

Geef een reactie