Kindercarnavalstoet trekt straatcarnaval op gang in Zichem

De carnavalstoet in Zichem is dan wel uitgesteld naar zaterdag 9 april maar het straatcarnaval op en rond de Markt vindt gewoon plaats zoals dat voor de coronacrisis al decennialang gebeurde. De bestuursleden van de carnavalsgroepen gingen zondag de cafés al even verkennen en dat zag er blijkbaar goed uit. Maandagavond en dinsdagavond word er in de meeste kroegen in Zichem stevig uit de bol gegaan.

Dat de goesting groot is, bleek vorige vrijdag al tijdens de kindercarnavalstoet. Een bende vrolijk verklede leerlingen samen met de leerkrachten trok toen door de straten van het dorp. Dat er af en toe stevig wat hagel naar beneden kletterde kon niemand eigenlijk deren. We leven weer!

Je kan hier een selectie van 9 foto’s bekijken van de kindercarnavalstoet in Zichem.
Je kan voor alle 43 foto’s doorklikken naar deze fotopagina: https://holahageland.net/zichem-carnaval-2022/

Zeker drie carnavalstoeten gepland

Ondertussen lijken er in het Hageland ook nog een aantal carnavalstoeten te zullen doorgaan. Onder code geel is dat in principe ook geen probleem. Het overlegcomité vergadert op vrijdag 4 maart en de verwachting is dat zij die code activeren. Als ze dat opnieuw met een week vertraging doen is vanaf vrijdag 11 maart de weg vrij om de stoeten in Scherpenheuvel (20 maart), Aarschot (26 maart) en Zichem (9 april) definitief in de startblokken te zetten. Marc Coomans, de keizer van carnaval in het Hageland, heeft nog niet expliciet bevestigd dat de stoet effectief op de kalender blijft maar hij post af en toe wel een afbeelding met het programma zoals dat op zondag 20 maart uitgetekend is. Het stadsbestuur van Scherpenheuvel-Zichem gaf alleszins eerder al een goedkeuring om de carnavalskermis te laten plaats vinden.

In Aarschot werd de carnavalstoet in 2014 omgevormd naar een lichtstoet. Die kan op zaterdag 26 maart zijn naam helemaal waar maken en opnieuw wat licht in de duisternis brengen. Burgemeester Gwendolyn Rutten vertelde ons eerder al dat er onder code geel geen probleem was om de organisatie te laten plaats vinden. Zij houdt er wel rekening mee dat op sommige plaatsen nog maatregelen moeten overwogen worden.

In Zichem speelden ze op veiligheid door de datum van de stoet zo laat mogelijk weg te schuiven. Het werd zaterdag 9 april. Daarmee wordt Zichem een van de laatste stoeten die in Vlaanderen nog zal plaats vinden tijdens het lopende carnavalseizoen.

Geef een reactie