Vlaggen halfstok in Scherpenheuvel-Zichem, Russische wodka weg in Tienen

Wat momenteel in Oekraïne gebeurt beroert uiteraard ook de lokale gemeenschappen. In Tienen postte de zaakvoerder van restaurant De Refugie een opvallende melding op de Facebookpagina van het restaurant. In de zaak wordt Moscow Mule gemixt, dat is een cocktail met Russische wodka erin. De cocktail blijft op de kaart maar de zaakvoerster kapt alle Russische wodka door de spoelbak en vervangt die door een alternatief dat in Nederland gestookt wordt.

In Scherpenheuvel-Zichem protestreet het stadsbestuur tegen de inval door de vlaggen halfstok te hangen. Volgens burgemeester Manu Claes veroordeelt het lokaal bestuur op die manier met klem de Russische inval in Oekraïne. De invasie is een schending van de soevereiniteit van Oekraïne en vormt een directe bedreiging voor de vrede in Europa en in de wereld. “Ons medeleven en steun gaan uit naar de bevolking van Oekraïne en naar iedereen die er familie en/of vrienden heeft”, aldus nog burgemeester Claes.

One comment

Geef een reactie