People Made markt met producten van 40 zorgateliers

People Made is een netwerk van zo’n 40 zorgateliers in Vlaams-Brabant. In die ateliers werken mensen die maar moeilijk in de reguliere economie mee kunnen, onder meer omdat het tempo er te hoog ligt. De producten die ze maken zijn echter vaak verrassend origineel en van hoge kwaliteit. Ze maken onder meer keramiek, kaarsen, insectenhotels, juwelen, babytextiel en allerlei lekkernijen. Alles is handgemaakt.

Op 2 maart organiseert People Made haar eerste People Made Markt in Hal 5 in Kessel-Lo. Iedereen kan er terecht om de producten van de zorgateliers te kopen en om kennis te maken met het verhaal dat erachter schuilgaat. 

De People Made Markt is het eerste in een reeks van initiatieven naar een verdere professionalisering en verzelfstandiging van het label.

In maart 2018 was er al een eerste People Made pop-up in de Diestsestraat in Leuven. Dat werd een groot succes!

Nog datzelfde jaar was er een tweede People Made pop-up in Vilvoorde.

In het voorjaar 2019 opende een 3e pop up winkel in Diest en bij de start van de eindejaarsperiode kwam People Made opnieuw naar Leuven.

Het vernieuwde team van People Made gaat nu bouwen aan de versie 2.0 van het concept. Daar horen de uitbouw van fysieke verkooppunten en een digitaal platform bij. Het team werkt ook aan de professionalisering en de circularisering van de producten. Dat moet uiteindelijk leiden tot de verzelfstandiging van het merk People Made.

De coördinatie van People Made gebeurt door de vzw Oostrem en het initiatief krijgt de steun van de provincie Vlaams-Brabant, het stadsbestuur van Leuven en het Intergemeentelijk samenwerkingsverband Kortenberg-Kraainem-Wezembeek-Oppem-Zaventem.

De People Made Markt vindt plaats op woensdag 2 maart tussen 13 en 18 uur in Hal 5, Diestsesteenweg 104 in Kessel-Lo

Meer info: www.peoplemade.be

One comment

  • briers ghislain

    people made , is dat in londen of in vlaanderen ? of is t weer een speeltje van dikkenekken die denken omdat ze steenkolenengels uitkramen dat ze intelligent overkomen ?

Geef een reactie