Nieuwe parking naast ontmoetingscentrum Molenhuis

In Molenstede werd vorig jaar ontmoetingscentrum Het Molenhuis officieel geopend. Fase één van dat project, het verbouwde gedeelte van het oude ontmoetingscentrum,  was toen al zes jaar opgeleverd maar voor de volledige opening was het wachten op het nieuwbouwgedeelte. Met die nieuwbouw erbij beschikt de deelgemeente over een erg veelzijdige infrastructuur maar er bleef een gevoelig aandachtspunt. Het ontmoetingscentrum had namelijk nauwelijks parkeergelegenheid. Dat leidt regelmatig tot overlast in de Dorpsstraat.

Het stadsbestuur kocht daarom de naast het ontmoetingscentrum gelegen woning aan de Dorpsstraat 49 om die vervolgens plat te gooien. Op die site worden binnenkort 13 parkeerplaatsen voor auto’s en 20 overdekte fietsparkings aangelegd. 

De parkeervakken komen allemaal naast mekaar waardoor aan de zijkant een rijstrip open blijft die toegang geeft naar het achterliggende perceel Dat is ook eigendom van het stadsbestuur. Het is namelijk duidelijk dat de 13 parkeervakken op termijn niet zullen volstaan maar de parking kan in een latere fase aan de achterzijde dus worden uitgebreid.

Het valt op dat er aan Het Molenhuis geen plaats voorzien is voor laadpalen voor elektrische voertuigen. Volgens bevoegd schepen Bart Stals zal Diest in de nabije toekomst zijn laadpaalinfrastructuur sterk uitbreiden. Die uitbreiding is onderdeel van een apart project. Openbare centra worden meestal uitgerust met meerdere laadpunten. Schepen Stals geeft aan dat er geen enkel probleem is om die uitrusting op een later tijdstip te voorzien.

Geef een reactie