Bosterestraat wordt fietsverbinding tussen centra van Assent en Diest

Scholieren die vanuit Assent naar Diest moeten fietsen, kunnen die verplaatsing binnenkort in veel veiliger omstandigheden maken. De gemeentebesturen van Diest en Bekkevoort gaan samen de Bosterestraat inrichten als fietsstraat. Die straat loopt door de akkers en velden achter een aantal bedrijven die langs de drukke Leuvensesteenweg gevestigd zijn. De weg wordt momenteel vooral door landbouwvoertuigen gebruikt.

De wegbedekking krijgt een verharding waardoor ze voor fietsers beter bruikbaar wordt. Het project zal in kaart gebracht worden door een studiebureel voordat het effectief gerealiseerd wordt. Beide gemeenten kunnen voor deze investering deels beroep doen op subsidiering van de hogere overheid.

De Bosterestraat heeft overigens ook potentieel als uitvalsbasis voor fietstoerisme in de omgeving. De weg loopt onder meer door Papenbroek. Dat is een kleiner natuurgebied waar toch heel wat  zeldzame planten- en diersoorten een plekje vinden. Er staan onder meer nogal wat gevlekte en breedbladige orchideeën. Er zitten ook opvallende ijsvogels, en imposante wespendieven, buizerds en torenvalken.

Vorig jaar kondigde het stadsbestuur van Diest aan dat ze samen met het Agentschap Natuur en Bos een nieuw bos zouden aanplanten van liefst 4 hectare groot. Dat bos komt aan de rand van de mooie Begijnenbeekvallei in de Reustraat en de Bosterestraat. Er worden 14.000 bomen neergepoot.

Geef een reactie