FGP Leuven rolt groot drugsnetwerk op

De Federale Gerechtelijke Politie van Leuven heeft afgelopen donderdag 27 januari 2022 en vrijdag 28 januari 2022 in opdracht van de onderzoeksrechter 17 huiszoekingen uitgevoerd, zowel in arrondissement Leuven als elders in het land.  De huiszoekingen kaderden in een gerechtelijk onderzoek naar grootschalige drugshandel en vereniging van misdadigers dat startte in het voorjaar van 2021. De vereniging wordt ervan verdacht XTC, cannabis, cocaïne, speed en MDMA aan te leveren en te verdelen bij grote afnemers in de omgeving van Leuven en in het Leuvense uitgaansmilieu.

In totaal werden tijdens de huiszoekingen in Leuven, Aarschot, Sint-Gillis-Waas, Herent, Bekkevoort, Haacht, Lubbeek, Bierbeek, Ledegem, Antwerpen en Forzée negen verdachten gearresteerd.  Het gaat om zeven mannen en twee vrouwen tussen de 24 en 53 jaar oud.  Vijf van hen werden aangehouden door de onderzoeksrechter en één verdachte werd onder voorwaarden in vrijheid gesteld. Ze zijn vandaag voor de raadkamer verschenen.

Bij de grootschalige operatie kon FGP Leuven beroep doen op versterkingen van verschillende Leuvense politiezones en steundiensten van de federale politie.  Twee huiszoekingen werden uitgevoerd met de bijstand van speciale eenheden.  Verder werden een politiehelikopter en drugshonden ingezet om steun te geven aan de speurders.

De politie nam een long-rifle geweer, een geldtelmachine, ruim 17.000 euro cash, horloges, merkkledij, diverse smartphones, cannabis, plastic zakken met MDMA-lolly’s en andere goederen in beslag. Er werden ook acht voertuigen in beslag genomen. Op twee adressen werd bovendien materiaal voor het runnen van een cannabisplantage aangetroffen. 

FGP Leuven zal het onderzoek verderzetten onder leiding van de onderzoeksrechter.

Geef een reactie