Culturele centra herstarten pas echt na de kerstvakantie

Na het vonnis van de Raad van State en het nieuwe Koninklijk Besluit van binnenlandse zaken van vorige week, kunnen cultuur en film dus weer, weliswaar beperkt tot maximaal 200 toeschouwers per evenement en met verplicht CST en mondmaskers. Dat betekent echter niet dat de culturele centra in de regio meteen de deuren open gooien. Het is namelijk nog even kerstvakantie en dan is de programmatie eerder beperkt.

Stevig aanbod films in Cinema Paradiso

In CC Den Amer in Diest staat de eerste zaalactiviteit pas binnen ruim twee weken geprogrammeerd. De eerste filmvoorstellingen komen er echter al veel sneller aan. “Un Monde” van regisseur Laura Wandel bijt de spits af. Die voorstelling vindt op vrijdag 7 januari plaats in de zaal van Cinema Paradiso op de citadel. Het is overigens erg druk in de filmzaal. Op zondag 9 januari om 14 uur staat de kinderfilm “Kings of Mulberry” van Judy Naidoo geprogrammeerd. Op woensdag 12 januari kan je in de reeks Dox Office naar “Holgut” van Liesbeth De Ceulaer en op vrijdag 14 januari kan je naar “Les Intranquiles” van Joachim Lafosse.

Cinema Paradiso brengt ook al heel snel de veelbesproken film “Dealer” van Jeroen Perceval. Met hoofdrollen voor Ben Segers, Bart Hollanders en Veerle Baetens. Dealer draait op vrijdag 28 januari.

In het CC zelf staat pas op 20 januari een optreden geagendeerd. Dat is Singalong van Wim Opbrouck met Dick Vanhoegaerden op drums, Luc Byttebier op bas en Heiki Verdure op trompet. De show is een absolute aanrader maar ze is jammer genoeg al uitverkocht. Je kan je uiteraard aanmelden voor tickets die door omstandigheden vrij komen, iets wat in deze onzekere tijden zomaar het geval kan zijn.

In principe zou op zaterdag 8 januari “The Legends of Rock Tribute Festival” hebben plaats gevonden in Den Amer maar dat feestje van de zware gitaren werd eerder al afgelast.

Je kan het programma van het CC Diest hier bekijken: https://www.ccdiest.be/programma

Beperkt aanbod in Het Gasthuis Aarschot

In Aarschot kan je vanaf 9 januari en tot het einde van de maand naar een expo gaan kijken van de kunstgroep Kalos. De expo is een verzameling van olieverfschilderijen, aquarellen, beeldhouwwerk en weefkunst. 

De eerste echte zaalactiviteit is de eindejaarsconference #eindejaar3 van stand-up comedian Bert Gabriëls met Johny Trash en Jeroen Verdick. Die vindt plaats op woensdag 12 januari. Op donderdag 13 januari brengt “Wie we zijn” een show met verzoeknummers. Op zaterdag 15 januari brengt Bart Van Loo een vertelshow op basis van zijn bijzonder succesvol boek De Bourgondiërs. Jammer genoeg is ook die show al langer uitverkocht.

Het Gasthuis past uiteraard de richtlijnen van de overheid toe maar om de publieksstromen te ontdubbelen laten ze de toeschouwers rechtstreeks binnen langs de twee nooduitgangen van de theaterzaal. Daardoor vermijden ze in Aarschot opstoppingen in de krappe balieruimte.

Alle voorstellingen van Het Gasthuis kan je hier vinden: https://www.hetgasthuis.be/

Kommil Foo, Jan Mues, The Flying Pickets en Belpop Bonanza in Den Egger

In Den Egger in Scherpenheuvel-Zichem staat Oogst van Kommil Foo op 8 januari op de affiche. De broeders Walschaerts zijn al jaren een van de succesnummers in Den Egger. Op 14 januari komt de Britse a capellaformatie The Flying Pickets naar Scherpenheuvel. Die voorstellingen zouden allebei doorgaan maar uiteraard met de gekende beperking tot maximaal 200 bezoekers. Op 16 januari is er een heel speciaal aperitiefoptreden in Den Egger. Jan Mues brengt er met een groep absolute topmuzikanten “Tribute to Chet Baker”. Trompettist Jan Mues speelde die set vorige zomer al op eens Jazzwood in Holsbeek. Het werd een uniek orgelpunt van een knappe avond muziek. Op contrabas wordt hij begeleid door Jean-Louis Rassinfosse. Hij was gedurende tien jaar de vaste begeleider van Chet Baker tijdens zijn tournees in Europa. Johan Clement speelt piano en Luc Vanden Bosch neemt de drums voor zijn rekening. Ondanks alle beperkingen, een absolute aanrader.

De voorstellingen van toneelvereniging Sint Pieter in Testelt zijn dan weer afgelast . Die zouden starten op vrijdag 21 januari maar de reeks wordt verplaatst naar november 2022. De Belpop Bonanza Tura Special zou wel doorgaan op vrijdag 21 januari.

Alle voorstellingen van Den Egger kan je hier vinden: https://www.denegger.be/

Geef een reactie