Glabbeek investeert kwart miljoen voor aanleg paardenpiste en Finse piste

Het gemeentebestuur van Glabbeek investeerde ruim 250.000 euro voor de aanleg van een verlicht paardenoefenterrein en een Finse piste aan de Attenrodestraat in Attenrode. De paardenpiste kost ruim 200.000 euro en is ondertussen helemaal klaar. De rest van het bedrag gaat naar de aanleg van de Finse piste. Die zal in februari 2022 afgewerkt zijn.

De financiering van de site gebeurde via een subsidie van 175.000 euro aan ruiterclub de Gunningenruiters. Zij kregen ook een renteloze lening van 75.000 euro.

De paardenpiste is state-of-the-art technologie want ze werd aangelegd volgens het eb en vloed principe. Dat betekent dat  in het rijoppervlak een constante vochtigheid wordt aangehouden. De vochtigheidsgraad van de piste wordt permanent gemeten door een sensor. Indien die te laag of te hoog is wordt dit bijgestuurd via het drainagesysteem. (zie foto onderaan)
De piste is 6579 m² en daarmee is ze meteen ook de grootste professionele paardenpiste in Vlaams-Brabant.

Je kan verder lezen na de afbeelding

De infrastructuur kan niet alleen gebruikt worden door de Gunningenruiters. Ook individuele ruiters die in Glabbeek wonen kunnen gratis gebruik maken van het oefenterrein. Zij moeten een zich aanmelden via een reserveringstool op de website van de gemeente.

De Finse piste is 1.150 meter lang en ze bestaat uit 3 lussen, waarbij elke weg twee keer gebruikt wordt, maar niet in dezelfde richting.

Geef een reactie