Om klokslag 20.21 luiden vrijdag alle kerkklokken in Scherpenheuvel-Zichem

Niet schrikken als je op vrijdagavond 31 december om 20.21 uur de klokken van de kerken in Scherpenheuvel-Zichem minutenlang hoort luiden. Alle parochiepriesters en kerkfabrieken en de abdij van Averbode steunen een oproep van burgemeester Manu Claes om op dat moment en gedurende minstens vijf minuten de klokken te laten galmen uit eerbied voor de slachtoffers van de pandemie en uit respect voor iedereen in de zorg die zich al bijna twee jaar uit de naad werken om de gevolgen ervan op te vangen.

Het initiatief voor die actie komt van de “danktank” verb(l)ind, een platform dat verschillende initiatieven neemt om zinvolle relaties tussen mensen te stimuleren en zo uiteindelijk de “l” in de naam overbodig te maken. De ambassadeurs van het platform zijn mensen met een stevige verbindende reputatie. Om er maar enkele te noemen: Peter De Graef, Reinhilde Decleir, Dirk De Wachter, Jaco van Dormael en Pat Donnez….

De actie loopt onder de titel Klokslag 20.21 en is een oproep om even stil te staan bij wat houvast geeft in de aanhoudende onzekerheid en hoopvol vooruit te kijken.

3 comments

Geef een reactie