Vaccinatiecentrum Webbekom gaat allicht vroeger open

De eerstelijnszone Demerland zet alle zeilen bij om zo snel mogelijk de boosterprikken te zetten bij de 18 plussers. Dat heeft alles te maken met de snelheid waarmee de omikronvariant van covid-19 momenteel in Europa om zich heen grijpt. De variant zou een minder ernstig ziektebeeld geven maar de enorm snelle verspreiding ervan kan toch voor grote problemen zorgen in de ziekenhuizen.

In Aarschot worden momenteel 1450 prikken per dag gezet. De ophoging van vier naar zes vaccinatielijnen zorgt ervoor dat nog voor het einde van het jaar 12.000 boosters extra kunnen gezet worden.

Om het centrum in Aarschot wat te ontlasten kunnen tot 14 januari 6500 inwoners van Begijnendijk hun booster in het vaccinatiecentrum in Rotselaar krijgen. 

De belangrijkste capaciteitsverhoging schuilt echter in de heropening van het vaccinatiecentrum van Webbekom. Die heropening is pas gepland tegen 24 januari 2022. Op dat moment zal de omikronvariant dominant zijn in ons land. Er wordt nu alles aan gedaan om het vaccinatiecentrum in Webbekom sneller te openen. Tijdens de gemeenteraad van donderdag 24 december citeerde burgemeester Manu Claes 17 januari als streefdatum maar ook 10 januari is nog mogelijk. 

Geef een reactie