Scholen en kinderopvang Baloe organiseren volgende week noodopvang

Geen school volgende week en dat stelt nogal wat mensen voor een opvangprobleem. In normale tijden is dat op te lossen via de kinderopvang maar die diensten kraken onder de covidbesmettingen en de quarantainemaatregelen.

In Scherpenheuvel-Zichem hebben alle scholen en de buitenschoolse kinderopvang Baloe in overleg met de crisiscel, burgemeester Manu Claes en schepen Marie-Jeanne Hendrickx een plan uitgewerkt om noodopvang te kunnen garanderen.

’t Steltje en Den Hulst in Testelt, ’t Belhameltje in Keiberg, Ons Wereldje in Okselaar, SJS Messelbroek en ’t Stokpaardje in Zichem kiezen ervoor om de noodopvang tijdens de schooluren in hun eigen school te organiseren met het personeel van de school. De Vlindertuin, Klaverblad, O.L.V. Scherpenheuvel en SJS Schoonderbuken zullen de noodopvang tijdens de schooluren centraliseren in Baloe Scherpenheuvel.

Het lokaal bestuur en de schooldirecties doen een oproep aan de personeelsleden van de scholen om zich te engageren om kinderen op te vangen van wie de ouders werken in de zorg of andere cruciale beroepen.

One comment

  • briers ghislain

    Dus om de ” pandemie ” te bestrijden , sluit je de scholen en meng je de ” bubbels ” van de verschillende scholen in de opvang ? Wie kan dit nog ernstig nemen ?

Geef een reactie