Besmetting in gemeentelijke basisschool De Verre Kijker is geen omikron

De vrees voor een besmetting met de omikronvariant van covid-19 in de gemeentelijke basisschool De Verre Kijker waren voorbarig. Op zondag 12 december zijn 13 leerlingen en de leerkracht van het vijfde leerjaar getest in het testcentrum in Rillaar. Dat gebeurde nadat een van de ouders van een leerling wel positief testte voor omikron. In de klas waren al enkele leerlingen in quarantaine. Er zijn echter geen bijkomende besmettingen vastgesteld.

De ganse klas blijft wel in quarantaine tot en met 20 december 2021. Dat is verplicht vanaf twee besmettingen met covid-19 per klas. De negatief geteste kinderen worden op vrijdag 17 december opnieuw getest.

Voor de andere klassen zijn er geen bijkomende maatregelen. Het gemeentebestuur en de schooldirectie baseren zich op de geldende richtlijnen van het departement onderwijs waarbij er sprake is van quarantaine en een overschakeling naar afstandsonderwijs vanaf twee positieve leerlingen binnen een periode van 7 dagen. 

Het gemeentebestuur en de schooldirectie raden aan om zeer waakzaam te blijven voor symptomen bij de ouders en de kinderen in het gezin. Als er iemand binnen het gezin symptomen krijgt is het aangewezen om zo snel mogelijk de huisarts te contacteren. Het gemeentebestuur en de schooldirectie vragen uitdrukkelijk om zieke kinderen niet naar school te laten gaan.

Geef een reactie