Diest en Aarschot zetten vol in op stadscadeaubon

In veel centrumsteden zijn de zondagen in december ook koopzondagen. Zowel in Diest als in Aarschot zijn de winkels open op zondag 1é en zondag 19 december. Opvallend is dat beide steden hun eigen cadeaubon stevig promoten in de communicatie.

In Diest zijn de meeste winkels, zowel op 12 als op 19 december, open van 13 tot 17 uur. Handelaarsvereniging Diest Handelt organiseert een actie met lotjes. Die krijg je bij iedere aankoop bij één van de meer dan honderd aangesloten handelaars. Na ieder weekend winnen een aantal klanten een Diests Cadoosje, de plaatselijke versie van de stadscadeaubon. Op 9 januari is er een hoofdwinnaar en die mag een luxe reis naar Lapland komen verzilveren.

Cadoosjes zijn exclusief te koop bij Toerisme Diest. Dat kan vanaf een bedrag van 10 euro. De bon is geldig bij meer dan 130 handelaars in Diest. Toerisme Diest vind je in de Koning Albertstraat 16a, 3290 Diest. Open van dinsdag tot en met zaterdag van 10 tot 12 uur en 13 tot 17 uur. De streek winkel is extra geopend op elke eerste zondag van de maand én op zondag 19 december 2021 tijdens het kerstshopweekend van 13 tot 17 uur.

Ook Aarschot promoot de cadeaubon in de communicatie van de stad. Meer dan 200 handelaars accepteren hem. Die bon kan je online kopen voor een bedrag van 5, 10, 25 of 50 euro. Je kan ook meerdere bonnen online bestellen waardoor in feite ieder veelvoud van 5 euro mogelijk is.
De Aarschotse cadeaubon is fysiek beschikbaar maar je kan ook opteren om een QR-code te ontvangen op je smartphone. Wie liever niet online bestelt kan de cadeaubon aankopen aan de onthaalbalie van het stadhuis. Omwille van de coronamaatregelen moet je wel eerst een afspraak maken.

Handig om te weten, zowel het Cadoosje in Diest als de cadeaubon van stad Aarschot moet je niet in één keer opkopen. Je kan met de restwaarde terecht bij een andere handelaar.

Geef een reactie