Waardering voor jongeren die een tachtiger uit een beek redden

Kerstmis is de periode waarin een mooi menselijk verhaal van naastenliefde altijd op zijn plaats is. Op de Facebookpagina van Aarschot staat zo’n opmerkelijk verhaal.
De stadsdiensten in Aarschot kregen een brief van een man die op 8 december met de fiets naar de winkel reed. Onderweg merkt hij een groot voorwerp op met een wiel dat naar boven uitsteekt. Blijkt er een oudere man met een bromfiets in een beek gereden te zijn. De reden waarom de fietser de brief schrijft is echter het gedrag van een groepje jongeren. Zij helpen de man uit de beek en besluiten om ook de bromfiets met enige moeite uit het water te takelen.

De fietser belt de hulpdiensten maar de krasse tachtiger besluit uiteindelijk dat hij op eigen kracht thuis zal geraken. Er is nog een klein probleem. Hij staat aan de verkeerde kant van de beek. De oplossing is snel bedacht. Het groepje jongeren vormt een menselijke brug om de man naar de overkant te loodsen. Met wat moeite krijgen ze ook zijn bromfiets aan de praat.

De briefschrijver besluit zijn tekst met een hoopgevend slot:

Als dit de jeugd van tegenwoordig is, dan ben ik niet alleen trots, maar ook heel erg gerust. De jongeren van het voetbalveld hebben moed, betrokkenheid, zorgzaamheid, geduld, probleemoplossend vermogen en behulpzaamheid laten zien en dat allemaal ongevraagd. En bovendien in alle bescheidenheid. Dat laatste is onterecht. Mannen, jullie verdienen een medaille. Vandaag hebben jullie een leven gered. Bedankt voor deze straffe prestatie!

Geef een reactie