Zorg zwaar onder druk, Leuven doet extra oproep naar vrijwilligers

De zorg – en welzijnssector blijft onder zeer zware druk staan. Dat heeft niet alleen te maken met de vele ziekenhuisopnames maar ook door de personeelsuitval omwille van ziekte of quarantaine. In Leuven gaat burgemeester Mohamed Ridouani samen met zijn bestuur en de Eerstelijnszone Leuven actie ondernemen. Ze doen opnieuw een oproep naar vrijwilligers die een helpende hand willen toesteken.

Niet alleen in de ziekenhuizen, ook in de woonzorgcentra, de verblijfscentra voor personen met een beperking, de instellingen voor bijzondere jeugdzorg, in de testcentra komt men momenteel handen tekort volgens burgemeester Ridouani. De oproep om te helpen richt zich niet alleen naar mensen met een achtergrond in de zorg. Naast (para)medische profielen zijn er ook vrijwilligers nodig die willen helpen in de administratie of logistiek, bijvoorbeeld om bezoekers te onthalen, het CST te controleren aan de testcentra, boodschappen te doen of een babbeltje te slaan met bewoners of patiënten. Ook mensen die graag activiteiten in de woonzorgcentra mee begeleiden zijn welkom. Het personeel kan zich dan focussen op de zorgtaken en de patiënten.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op www.leuvenhelpt.be. Op basis van je interesse, ervaring en profiel word je in contact gebracht met de organisatie die jouw hulp het best kan gebruiken.

Het platform Leuven Helpt werd al in maart 2020 opgestart. Sindsdien kregen duizenden mensen hulp via deze weg. De werking van het platform is nooit gestopt en krijgt nu dus een extra impuls.

Geef een reactie