Meteen meer dan 40 klanten voor dierenvoedselbank Diest

De intergemeentelijke dierenvoedselbank van Diest, Aarschot en Tielt-Winge werd nog maar pas opgericht en ondertussen is de eerste bedeling in Diest al een feit. Vorige zaterdag kwamen een veertigtal gezinnen een voorraadje voeding voor hun huisdier ophalen. Dat bewijst dat er zeker nood is aan het initiatief.

De werking van de dierenvoedselbank is gebaseerd op een combinatie van schenkingen en de inzet van vrijwilligers. Op hun facebookpagina wordt duidelijk dat een aantal gespecialiseerde handelaars maar ook heel wat particulieren het initiatief ondertussen mee ondersteunen. Onder meer @hortadiest maar ook Maxi Zoo Belgium zorgden voor flink wat voorraad. Ook een aantal sympathisanten die nog zakken met dierenvoeder op overschot hadden, boden aan om die te komen afleveren.

De dierenvoedselbank is momenteel bezig met de inzameling voor de bedeling in januari. Binnenkort komt er meer informatie over de inzamelpunten binnen en buiten Diest. Wie een schenking wil doen kan terecht op het emailadres dierenvoedselbankdiest@gmail.com. Je kan ook een bericht sturen via Messenger!

Geef een reactie