Pink Duck Race in Diest uitgesteld naar juni 2022

De organisatoren van de Pink Duck Race in Diest hebben beslist om het event uit te stellen naar 19 juni 2022. De Covid-besmettingscijfers in de regio blijven te hoog, net zoals de druk op de ziekenhuizen.

Er zijn momenteel meer dan 7000 eendjes geadopteerd. Think Pink en het stadsbestuur van Diest vrezen dat er te veel mensen op hetzelfde moment zullen afzakken naar de race waardoor de afstandsregels en de gezondheid van de bezoekers in het gedrang kunnen komen. Schepen van Welzijn van Diest Monique De Dobbeleer beklemtoont dat de acties om bezoekers te informeren over de Pink Duck Race en de strijd tegen borstkanker wel blijven doorgaan, ook tijdens de kerstmarkt die plaats vindt op 17, 18 en 19 december 2021. De reeds geadopteerde eendjes blijven uiteraard geldig voor de race van 19 juni 2022.

De nieuwe datum voor de Pink Duck Race is ook de datum van het gereputeerde multiculturele stadsfesival Supermercado in Diest. De kleurrijke, sfeervolle markt in en rond de Hallezaal van Diest zal die dag dus ook roze kleuren.

Zes culinaire verwenmomenten te winnen

De Pink Duck Race mag dan verhuizen naar de zomer, toch blijft de campagne voor de adoptie van de eendjes volop doorlopen. Iedereen die al een eendje geadopteerd heeft of dat in de loop van de volgende dagen nog zal doen, maakt kans om een van de zes culinaire verwenmomenten bij één van de Diestse restaurants te winnen, telkens voor 2 personen. Op zondagavond 19 december 2021 worden de zes 6 winnende eendjes gekozen.

Nog geen eendje geadopteerd? Het kan online via https://pinkduckracebelgium.com/

Geef een reactie