Winter van Aarschot mikt op gezelligheid zonder festiviteiten

De Winter van Aarschot zal ook dit jaar een sober en ingetogen eindejaarsviering worden. Van 17 december tot en met 5 januari kan je op een veilige manier toch nog wat wintersfeer opsnuiven in de stad. Het stadsbestuur wil vooral inzetten op een gezellige aankleding van het stadscentrum, zonder al te veel festiviteiten.

Burgemeester Gwendolyn Rutten wil voorkomen dat er te veel mensen tegelijkertijd op dezelfde plaats samen komen. Daarom zijn de attracties gespreid over het ganse stadscentrum. Het winterdorp dat ze in pre-coronatijden in Aarschot opbouwden, wordt op die manier eerder een winterwandeling.

Winterbos, sprookjespad en een reuzerad

Het stadspark wordt omgebouwd tot een winterbos. Achter de kiosk komt een sprookjespad met rendieren, kerstmannen en pinguïns. In de omgeving van de kerststal grazen pony’s en schapen.
Voor de Onze-Lieve-Vrouwekerkkomt een grote kerstboom en achter het altaar worden raampartijen neergezet die je kan zien vanuit het stadspark.

Ook op de Bonewijk komt een mooi aangeklede kerstboom. Een van de eyecatchers van de eindejaarsviering in Aarschot, een reuzerad, zal op Grote Markt staan.

Kerstconcert op de Gijmel

In de Onze-Lieve-Vrouw Fatima kerk op Gijmel vindt op 18 december om 20 uur een kerstconcert plaats. LiKE Music
Entertainment brengt We LiKE Christmas, een waaier van mooie ‘close harmony’ en intieme vertolkingen van traditionele kerstliedjes.

Musical Kerstman Harry

Door corona kon Kerstman Harry er vorig jaar niet bij zijn, maar dit jaar is hij weer van de partij. In samenwerking met muziekleraar Wilfried Lemmens vond hij 26 lieve elfjes bij Scaletta. Dat levert een wervelende kerstmusical voor
jong en oud op. De Kerstmusical ‘Kerstman Harry en de elfen redden Kerstmis’ wordt opgevoerd in het Arkana theater, Albertlaan 34, 3200 in Aarschot. Er zijn voorstellingen van 22 tot en met 29 december.

Wie de musical wil bijwonen heeft een geldig CST nodig en moet een mondmasker dragen.

Wandelingen en zoektochten

JC De Klinker organiseert voor de jongere kinderen een sprookjeswandeling naar een verhaal van Ilse De Keyzer.

Er is ook een doorlopende zoektocht in het stadscentrum. Tijdens die zoektocht speur de kinderen alle etalages en ramen af op zoek naar letters. Daar kan je een zin mee vormen en mooie prijzen winnen. De deelname is gratis. Deelnameformulieren daarvoor kan je verkrijgen bij de dienst toerisme.

Op maandag 27 december om 18 uur is er een sterrenkijktocht. Dat is een begeleide wandeling van de Grote Markt naar ‘s Hertogenheide.

2 comments

Geef een reactie