Kapellmeister brengt Stabat Mater in Sint-Eustachiuskerk in Zichem

Er loopt nogal wat muzikaal talent rond in het Hageland maar wat vaak onderbelicht blijft is dat we ook absoluut toptalent hebben in de klassieke muziek. Het barokensemble Kapellmeister bijvoorbeeld. Dat is een zeskoppig gezelschap dat in 2018 werd opgericht door organist/klavecinist Denis Roosen en violiste Marieke Vos uit Diest.
Het ensemble brengt vooral Duitse barokmuziek. Dat doen ze op een verfrissende manier maar altijd met respect voor de historische context van de stukken. De optredens van Kapellmeister maken het klassieke repertoire behapbaar voor iedereen zonder dat aan kwaliteit in te boeten voor de liefhebbers van het genre.

Op 5 november bracht Kapellmeister in de Sint-Trudokerk in Webbekom een unieke uitvoering van het prachtige Stabat Mater van Pergolesi. Dat programma werd aangevuld met een orgelconcerto en een aria van Georg Friedrich Händel. Het concert in Webbekom was op een paar dagen uitverkocht. Zij die erbij waren weten waarom! Kapellmeister zette een ronduit schitterende prestatie neer.

Kapellmeister bestaat in principe uit zes muzikanten. Naast Denis Roosen en Marieke Vos maken Herlinde Verheyden, Frans Vos, Maddy Lodewijckx en Kristien Vos deel uit van het ensemble. Voor de opvoering van Pergolesi’s Stabat Mater werd de bezetting versterkt met contratenor Rob Cuppens en contrabassist Jens Similox-Tohon.

Bij Hola Hageland pakken we in 2022 uit met een reeks events waarbij we de mooiste plekjes in de regio koppelen aan het grootste talent dat hier rond loopt. Omdat de vraag naar ticketjes voor het concert van Kapellmeister in Webbekom veel hoger was dan het aanbod, leek het een goed idee om hen de primeur te geven. Dat doen we in de Sint-Eustachiuskerk in Zichem. Die kerk herbergt een unieke maar te weinig bekende reeks kunstschatten. De kerk zal de volgende jaren grondig gerestaureerd worden en daardoor zal de toegankelijkheid ervan beperkt zijn.

Het concert stond aanvankelijk begin januari als nieuwjaarsevent op de agenda. In het kader van covid-19 hebben we echter beslist om het concert van Kapellmeister uit te stellen naar 5 februari 2022. Het initiatief is covidsafe en we passen zeer strikte veiligheidsmaatregelen toe.

Wil jij erbij zijn? Reageer snel want de belangstelling is zeer groot. Je kan er hier alles over lezen en je tickets bestellen.

Geef een reactie