Kerstmarkt en kerstkoopzondagen kunnen doorgaan in Diest

De kerstmarkt in Diest kan doorgaan. Er komen in december ook drie kerstkoopzondagen in het stadscentrum.

In het weekend van 17 tot 19 december stallen 40-tal standhouders hun spulletjes uit op de Kerstmarkt die op en rond de Kaai in Diest plaats vindt. Op zondag 19 december vindt daar ook de allereerste Europese Pink Duck Race in de strijd tegen borstkanker plaats. De aankomst van die race is op de Kaai. Het is de bedoeling om 20.000 roze eendjes te laten adopteren. Momenteel staat de teller op bijna 5400 eendjes. Je kan de eendjes online adopteren via https://pinkduckracebelgium.com/ maar ook bij heel wat lokale ondernemers in Diest en een aantal buurgemeenten kan je jouw eendje scoren.

De organisatie van de Kerstmarkt zal uiteraard verlopen volgens de coronarichtlijnen van dat moment. Burgemeester De Graef verplichte eerder met een burgemeestersbesluit om vanaf 10 jaar een mondmasker te dragen op de wekelijkse Hagelandmarkt. Het lijkt logisch dat die verplichting er ook komt voor de Kerstmarkt.

Verder organiseren de Diestse handelaars 3 kerstkoopzondagen in december. Op 5, 12 en 19 december kan je je eindejaarsaankopen doen in het stadscentrum. Op 5 december zijn vooral de speciaalzaken open op zondag. Op 12 en 19 december doen ok een aantal ketens mee. De winkels zijn open van 13 uur tot 17 uur. Binnen dat tijdsslot is er ook animatie in de winkelstraten.

Er loopt ook opnieuw een spaaractie in de eindejaarsperiode in Diest. Wie tussen 4 december 2021 en 9 januari 2022 een aankoop doet bij de Diestse handelaars, verzamelt daar lotjes mee. Na elk weekend worden er Diestse Cadoosjes verloot. Op het einde van spaaractie is een exclusieve reis naar het Noorderlicht in Lapland te winnen.

Onder meer in Leuven en in Scherpenheuvel werden de kerstmarkten eerder afgelast op basis van de hoge besmettingscijfers. In Aarschot wordt over het kerstdorp dat de vorige jaren werd opgebouwd en de uitgebreide programmatie die daarmee verbonden was, voorlopig niks vermeld op de websites van de stad en van CC Het Gasthuis.

Geef een reactie