Uitgesteld feestje voor 80ste verjaardag van drummer Walter Cuyvers

Het belooft vanavond een stevig feestje te worden in café Den Hemel in Scherpenheuvel-Zichem. Walter Cuyvers, allicht de oudste nog drummende drummer van het land, viert zijn tachtigste verjaardag in uitgestelde modus.

Walter werd eigenlijk tachtig op 13 maart 2020. Het feestje om dat te vieren was helemaal in kannen en kruiken maar letterlijk op de vooravond ervan trok corona er een ferme streep door. Vanavond kruipt Walter, ondertussen al bijna 82 jaar, eindelijk achter zijn verjaardagsdrums. Het wordt een uniek concert want Walter Cuyvers treedt op met de oorspronkelijke bezetting van Chilly Willy, de groep die als de beste bluesband ooit in de Benelux gebrandmerkt staat.

Walter begon te drummen toen hij zeventien jaar was. Zijn grote voorbeeld was jazz- en bigbanddrummer Gene Krupa. Het invloedrijke magazine Rolling Stone plaatste Krupa ooit op de zevende plaats in een rijtje met de beste honderd drummers ooit in de ganse wereld. Geen slecht voorbeeld dus. Vorig jaar vroegen we Walter wie hij de beste drummer van de huidige generatie vindt. Dat bleek Steward Copeland van The Police te zijn.

Naast Chilly Willy speelde Walter Cuyvers onder meer ook bij Cotton 3, Blue Bottle en Easy Does It. Volgens de vroegere contrabassist van Chilly Willy, Roel Celis, ontwikkelde Walter zijn eigen, onnavolgbare stijl waarin hij exotische rumba ritmes koppelde aan zijn door jazz- en blues muziek beïnvloede drumspel.

“Sterven achter mijn drumkit is de mooiste dood die ik me kan voorstellen”, is altijd de leuze van Walter Cuyvers geweest. Daar mag hij nog wat jaren mee wachten. Er moet eerst nog stevig uit de bol gegaan worden in Den Hemel!

Het feestje wordt georganiseerd in samenwerking met Living 29. Het voorprogramma wordt verzorgd door Smokey Pete & AC. Wie kaartjes had van vorig jaar kan die vanavond alsnog gebruiken.

Geef een reactie