Te Deum en kerstmarkt in Scherpenheuvel afgelast door covidcijfers

Het stadsbestuur van Scherpenheuvel-Zichem annuleert het Te Deum en de kerstmarkt in Scherpenheuvel. Het Te Deum staat volgende zondag 14 november op de agenda. De kerstmarkt is pas op 19 december ingeboekt. Met de afgelasting van de kerstmarkt zal er allicht ook geen kersthutteke van de brandweer zijn dit jaar.
Aan de inwoners en organisatoren van evenementen wordt gevraagd grote voorzichtigheid aan de dag te leggen. De besmettingscijfers voor covid-19 stijgen exponentieel.

Burgemeester Manu Claes citeert een paar frappante cijfers. Op 3 november waren er 75 besmettingen gemeld in Scherpenheuvel-Zichem maar op 9 november was dat al opgelopen naar 146 gevallen. Dat is zo goed als een verdubbeling op een week! Deze cijfers zijn volgens de burgemeester de hoogste die men in Scherpenheuvel-Zichem noteerde sinds het begin van de coronacrisis. Opvallend is dat vooral inwoners tussen de 40 en de 70 jaar besmet raken.

Manu Claes roept de inwoners op om hun sociale contacten zoveel als mogelijk te beperken en maximaal gebruik gebruik te maken van een mondmasker. De burgemeester vraagt dat jeugdbewegingen en verenigingen hun activiteiten een tweetal weken on hold zouden te zetten. Gezinnen stellen volgens Manu Claes bezoeken aan huis en feestjes best even uit.

Evenementen streng opgevolgd

Manu Claes en schepen van cultuur Kris Peetermans willen liefst zo veel mogelijk geplande evenementen zoals eetdagen en (kerst)concerten laten uitstellen. Zij doen een warme oproep om waar mogelijk evenementen te annuleren of te verplaatsen. Wie in één van de zalen van stad Scherpenheuvel-Zichem een evenement organiseert, kan kosteloos de reservatie annuleren. Voor kleinere evenementen die toch zouden doorgaan raadt het stadsbestuur het gebruik van het Covid Safe Ticket sterk aan.
De verplichte evenementenaanvraag, waarin alle preventieve maatregelen door de organisator worden opgesomd en toegelicht, wordt strikt nagelezen en opgevolgd door de diensten voordat nieuwe toelatingen worden verleend.

One comment

Geef een reactie