Kinderen moeten tijdslot boeken voor bezoekje aan de Sint

Sinterklaas komt samen met een bende Pieten op zaterdag 20 november naar Aarschot maar de organisatoren houden wel een slag om de arm. De goedheilige man hoopt alle kinderen te mogen verwelkomen zoals vroeger, zij het met respect voor de afstandsregels en de nodige veiligheidsmaatregelen.

Mochten de coronacijfers toch de verkeerde kant blijven opgaan, wordt er een plan B voorzien.

Vorig jaar maakte de Sint een coronaveilige rondrit door de centrumstad en de deelgemeenten. Dit jaar wil Sinterklaas de kinderen opnieuw fysiek en in open lucht ontmoeten maar dat gebeurt wel met een aantal extra veiligheidsmaatregelen. De kinderen komen naar de Markt in tijdsloten. Dat vermijdt een te grote samenkomst van mensen en de kinderen moeten minder lang aanschuiven. Begeleiders die ouder zijn dan 16 jaar moeten bovendien een Covid Safe Ticket kunnen voorleggen.

Samen met alle kinderen van de Aarschotse scholen willen de organisatoren het record van de grootste tekening voor de Sint breken. Wie een tekening inkleurt kan die meebrengen of ze via de school bezorgen. Alle tekeningen worden netjes naast elkaar gelegd in de Gasthuiskapel.

Praktisch
  • De sint komt aan om 13.12 uur in het station van Aarschot.
  • Om 14 uur start het sintfeest op de Grote Markt. Je kan een tijdslot reserveren via http://www.hetgasthuis.be. Er worden 3 tijdsloten voorzien: eentje om 14 uur, 15 uur en 16 uur. Elk tijdslot heeft een maximum van 200 kinderen.

One comment

  • briers ghislain

    coronapasje hier , tijdslotje geboekt daar . Moren een vergunning om in een andere winkel inkopen te doen ?overmorgen een pasje om een famlielid die niet tot een slavenpartij behoort te mogen bezoeken ? volgende week een klacht wegens racisme omdat je als blanke vrouw niet met om het even welke aggressieve ” asilibetruger ” wil vogelen ?

Geef een reactie