Nieuwe aalmoezenier voor TrgC Para in Schaffen

In het trainingscentrum paracommando in Schaffen vond op vrijdag 29 oktober de jaarlijkse herdenking plaats van de 33 para’s en vliegtuigcrew die op 26 juni 1963 sneuvelden nadat een Engelse oefengranaat boven het Duitse Detmold het vliegtuig raakte waar ze in zaten. Bij de 160 aanwezien

De herdenking start met een misviering in de kapel van het trainingscentrum. Daarna wandelen de deelnemers naar de begraafplaats waar de meeste van de slachtoffers begraven liggen.

De viering werd voorgegaan door “padre” hoofdaalmoezenier van defensie  Johan Vandeneeckhout. Die kreeg echter een nieuw gezicht naast hem. Op 1 juli 2021 werd Hans Vanwichelen bij defensie benoemd tot katholiek aalmoezenier. Hans volgde een opleiding als leerkracht SO en godsdienstwetenschappen. Hij werkte ook een tijdje leerkracht en als militair. Hij is gebrevetteerd paracommando en volgt momenteel een opleiding tot diaken in het aartsbisdom Mechelen-Brussel. Hans Vanwichelen zal zijn opdracht als aalmoezenier vooral vervullen in de kazernes van BN Artillerie Brasschaat, 3 BN Para Tielen, 11 BN Genie Burcht en TrgC Para Schaffen.

One comment

Geef een reactie