Ook dit weekend is er weer van alles te doen in het Hageland

Wie vandaag nog een avondje uit wil plannen staat voor een moeilijke keuze. In Den Egger in Scherpenheuvel staat De Frivole Framboos op het podium. Peter Hens en Bart van Caeneghem hebben ondertussen al 38 (!) jaar samen op de teller staan en wie hen in die lange periode bezig zag weet dat het duo garant staat voor instrumentale hoogstandjes in een altijd verrassende humoristische verpakking. Topniveau in Vlaanderen en omstreken.

Toneeltoppers

In Aarschot staat vrijdagavond ook alweer topniveau op de planken. Het toneelgezelschap Het Nieuwstedelijk speelt er Vrede, Liefde & Vrijheid. In de marge van de onderhandelingen van het Verdrag van Versailles ontmoeten drie mensen mekaar in een hotellobby in Parijs: de jonge, briljante econoom John Maynard Keynes, Lydia Lopokova, een ballerina van de Ballets Russes en Charles D.B. King gezant van Liberia. De grote oorlog is achter de rug, de sfeer is uitgelaten terwijl de Spaanse Griep wereldwijd om zich heen grijpt. De pandemie eist naar schatting 20 tot 100 miljoen levens. De hoofdrollen in het stuk worden gespeeld door Michaël Pas, Prince K. Appiah en Clara Cleymans.

In GC De Mena in Rotselaar organiseert Natuurpunt vanavond een info-avond over kikkers, padden en salamanders.

Eindelijk opnieuw griezelen met het Roemeniecomite

Halloween komt eraan en op zaterdag 23 oktober staat al meteen een van de grootste griezelevenementen in de regio op stapel. Het Roemeniëcomité organiseert opnieuw, na een jaar pauze, de befaamde Draculatocht! Vertrekken doe je op provinciedomein Halve Maan waar ook een groot deel van het parcours is uitgetekend. Wel opletten! Het is een covid-safe event. Om te kunnen mee wandelen moet je dus volledig gevaccineerd zijn of over een recente PCR-test of bewijs van genezing na covid beschikken.
Het wordt overigens ook een emotionele editie. Nand Reniers, de grote voortrekker van het Roemeniëcomité, overleed eerder dit jaar. Het is de eerste editie van de tocht zonder zijn aanwezigheid.

Kiezen tussen folkmuziek of Lou Reed op zaterdagavond

Wie zaterdagavond niet opteert voor een avondje griezelen kan in de kerk van Herselt naar een optreden van The Rheingans Sisters. Dat is een initiatief van het Merodefestival. Folkmuziek dus maar dan wel van een zeer hoog niveau.

Allemaal grote namen in Het Gasthuis in Aarschot. Rick De Leeuw, Johan Braeckman en Jan Hautekiet interpreteren het beste uit het repertoire van Lou Reed. Een combinatie die je moet gezien hebben!

Het CC Diest programmeert zaterdagavond multi-instrumentalist Rémi Decker. Deze bijzonder getalenteerde mens maakt muziek bij geprojecteerde animatiefilmpjes. Het next level cineconcert Farfelu garandeert een toffe avond voor iedereen vanaf 5 jaar. 

Mosseldag bij Clem KBBC maar ook rouw en verlies op de begraafplaats in Ourodenberg

Zondag 24 oktober hoef je alvast niet te koken. KBBC Clem uit Scherpenheuvel-Zichem organiseert een mosseldag.

Diezelfde dag staat in Ourodenberg iets heel speciaals gepland. Spinnenmetenknippen is een wandelvoorstelling rond het thema rouw en verlies, die op een begraafplaats gespeeld wordt. Verwacht je aan een gevoelige voorstelling met humor en muziek want Max Last durft de dood in de ogen te kijken. De voorstelling werd ontwikkeld in het kader van Wereldlichtjesdag waarin rouw en verlies van een kind centraal staat. 


Sioen plays Graceland

Op dinsdag 26 oktober staat Sioen plays Graceland op de affiche in den Amer in Diest.

Op vraag van Festival Van Vlaanderen ging Sioen, die als geëngageerde singer-songwriter veel gelijkenissen vertoont met Paul Simon, in 2016 aan de slag met de klassieker ‘Graceland’ en werkte – net als Simon – met plaatselijke muzikanten en zangers, die hij eerder had leren kennen tijdens zijn project ‘Calling up Soweto’. De twee uitverkochte optredens in Gent waren zo een succes, dat er besloten werd om van het project een concertreeks te maken.

Voor deze akoestische tournee inviteert Sioen opnieuw de Zuid-Afrikaanse backing vocals uit Soweto. Intiemer, intens maar even vreugdevol!

Het concert is uitverkocht maar wij zouden de ruilcorner van Den Amer goed in het oog houden. Niet aarzelen als je dit knappe concert kan meepikken.

Pompoenen bewerken een een filmavondje

Op woensdag 27 oktober is de jeugd aan zet in Scherpenheuvel-Zichem. KWB Zichem organiseert een namiddagje pompoenen bewerken.

‘s Avonds speelt de film JoJo Rabbit in Den Egger.  Een satire die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog die een eenzaam Duits jongentje volgt (Roman Griffin Davis als Jojo) wiens wereldbeeld op zijn kop staat wanneer hij ontdekt dat zijn alleenstaande moeder (Scarlett Johansson) een Joods meisje (Thomasin McKenzie) op hun zolder verstopt.

Uit uw kot

Alle details over al deze, maar ook andere evenementen, kan je terugvinden op onze pagina www.holahageland.net/uituwkot.

Wil je iedere week een overzicht van de activiteiten in het Hageland via email ontvangen? Met een hoop extra info, interviews en tips! Stuur meteen een mail naar hedwig@holahageland.net.

Organiseer je zelf een toffe activiteit en staat die nog niet in onze kalender? Stuur ons de informatie naar hedwig@holahageland.net.

Geef een reactie