Asfalteringswerken aan op- en afrittencomplex Aarschot

Vanaf maandagochtend 25 oktober om 6 uur tot vrijdagochtend 29 oktober om 6 uur vernieuwt Wegen en Verkeer op de E314 een aantal op- en afritten aan het complex nr. 22 in Aarschot. Per werkfase wordt de op- of afrit gedurende 1 of twee dagen overdag en/of ‘s nachts afgesloten. Er wordt hoofdzakelijk aan de op- en afritten richting Brussel gewerkt. Enkel vanaf donderdagavond 28 oktober om 2 0uur tot en met vrijdagochtend 29 oktober om 6 uur wordt er aan de oprit richting Lummen gewerkt.

Wanneer een van de op- en afritten afgesloten zijn, gelden er omleidingen via het complex van Holsbeek (nr. 21) of wordt het verkeer via de korte oprit van Aarschot richting Brussel geleid. Tijdens de werken is een van beide opritten richting Brussel altijd open. De afrit Aarschot richting Limburg blijft volledig open voor verkeer. Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht de eerste drie dagen vooral lokale hinder en vertraging voor wie vanuit Aarschot richting Brussel wil rijden.

De aannemer verwijdert telkens de oude bovenste laag asfalt en brengt een nieuwe laag en markeringen aan. Lokaal kunnen er nog kleine aanpassingswerken uitgevoerd worden tijdens de freeswerken.

De timing:

  • Maandag 25 oktober (6u.) tot dinsdag 26 oktober (22u.) lange oprit Aarschot richting Brussel: werken overdag
  • Maandag 25 en dinsdag 26 oktober wordt er overdag aan de lange oprit E314 richting Brussel vanuit Rillaarsebaan gewerkt. De oprit wordt afgesloten en het verkeer wordt omgeleid via de Rijksweg (N223) naar de korte oprit van de E314.
  • Woensdagochtend 27 oktober (6u.) tot donderdagochtend 28 oktober (6u.) afrit Aarschot richting Brussel
    Overdag wordt er gestart met de freeswerken om aansluitend over te gaan op nachtwerk voor het uitvoeren van de asfaltering en markering. De afrit wordt afgesloten en weggebruikers worden omgeleid naar het complex van Holsbeek (nr. 21) om een keerbeweging te maken richting Lummen om daar de afrit naar Aarschot te nemen.
  • Donderdagavond 28 oktober (20u.) tot vrijdagochtend 29 oktober (6u.) oprit Aarschot richting Lummen
    Op een avond en nacht worden de frees-, asfalt- en markeringswerken uitgevoerd. De oprit wordt afgesloten en weggebruikers blijven omgeleid naar het complex van Holsbeek (nr. 21) om daar de snelweg E314 richting Lummen te nemen.

Geef een reactie