Er is dit weekend alweer van alles te doen in het Hageland

Je moet je ook dit weekend absoluut niet vervelen in het Hageland. We vatten kort even samen wat er allemaal op de kalender staat.

Vrijdag 15 oktober | Stikstof, film en lederhosen. Maar ook de muziekkapel van de gidsen

In CC Den Amer in Diest kan je vanavond naar een optreden van Stikstof, het nevenproject van de Brusselse cultrapper Zwangere Guy. De populariteit van Stikstof en Zwangere Guy piekt al maanden en dat is te merken aan de ticketverkoop. De try-out is uitverkocht maar er zijn nog tickets beschikbaar in de ruilbox van Den Amer.

Geen zin in Stikstof of geeen kaartjes meer gevonden? Je kan ook naar de film in Diest. In Cinema Paradiso op de citadel speelt Kuessipan, een verhaal van twee meisjes uit de Inuit-gemeenschap.

In de loods van de citadel worden vrijdag- en zaterdagavond stevige halve liters bier gehesen op het Oktoberfest. Onder meer Bart Kaëll en het DJ-collectief Partyshakerz zorgen voor de ambiance!

Liefhebber van klassiek? In CC Het Gasthuis in Aarschot speelt de internationaal gerenommeerde Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen vanavond hun jaarlijkse peterschapsconcert. Een unieke kans om een van de beste muziekgezelschappen van het land aan het werk te horen.

Zaterdag 16 oktober | re-enactment en theater

Op de site van CC Het Gasthuis in Aarschot wordt zaterdag maar ook zondag een re-enactementkamp over wereldoorlog 2 opgebouwd. Er is muziek uit de oorlogsjaren met The Army Stars. Op zondag kan je een begeleide wandeling maken langs de meest markante plaatsen uit de tweede wereldoorlog.

‘s Avonds komt het theatergezelschap van Sven De Ridder naar CC Het Gasthuis; Ze spelen de komedie “de scouts Forever”. In OC Den Egger in Scherpenheuvel kan je naar een optreden van Jeroen Leenders. Verwacht je aan een atypische theaterwervelwind met recht-voor-de-raapse humor.

Zondag 17 oktober | in het kader van trage wegen

Geen stikstof vandaag maar zuurstof. In Molenstede organiseren de heemkring en de landelijke gilde de Dag van de Trage Weg. Je kan een traject volgen lans een paar uitzonderlijke stukjes natuur. En je verneemt er meer over de het beleid op het vlak van trage wegen.

In Heverlee kan je naar Los in ‘t Bos, een namiddagje ravotten in de fraai ingerichte speelzone van Heverlee bos.

Uit uw kot

Alle details over al deze, maar ook andere evenementen, kan je terugvinden op onze pagina www.holahageland.net/uituwkot.

Wil je iedere week een overzicht van de activiteiten in het Hageland via email ontvangen? Met een hoop extra info, interviews en tips! Stuur meteen een mail naar hedwig@holahageland.net.

Organiseer je zelf een toffe activiteit en staat die nog niet in onze kalender? Stuur ons de informatie naar hedwig@holahageland.net.

Geef een reactie