Vaccinatiecentrum den Amer in Diest sluit op 15 september

Het einde van de vaccinatiecampagne is in zicht. In principe sluit het vaccinatiecentrum in Diest op 15 september 2021. De eerste 12-15-jarigen, vanaf geboortejaar 2009, uit Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem zijn uitgenodigd voor hun vaccinatie in Den Amer. Duizend 16-18-jarigen kregen al minstens een eerste prik.

Ook mensen die niet ingegaan zijn op hun eerste uitnodiging of mensen die hun tweede dosis hebben gemist, krijgen nog tot en met 15 september een laatste kans. Daarna wordt Den Amer weer volop de cultuurtempel die hij tot vorig jaar was.

76.358 prikjes

Op dit moment is in Bekkevoort 73,26% van de 18-plussers volledig gevaccineerd. In Diest is dat 71,27%, in Halen gaat het om 73,18% en in Scherpenheuvel-Zichem is het 74,26%. Sinds de start van de vaccinatiecampagne op 19 februari 2021 zijn in Den Amer al 76.358 prikjes gezet.

Mensen die nog geen uitnodiging zouden ontvangen hebben checken best even www.myhealthviewer.be. Je kan daar zien of ze ondertussen onderweg is. Is dit niet het geval? Contacteer het callcenter van vaccinatiecentrum Den Amer via 013 39 19 19.

Het vaccinatiecentrum vraagt ook dat alle jongeren en herkansers hun afspraak zouden bevestigen of annuleren. Welke keuze je ook maakt, het is belangrijk om het vaccinatiecentrum zo snel mogelijk op de hoogte te brengen.

Laatste kans

Bijna 2.700 mensen zijn niet ingegaan op hun eerste uitnodiging voor vaccinatie. Zij krijgen nu een laatste kans en zullen per post opnieuw een uitnodiging krijgen. Het vaccinatiecentrum is met de oudste inwoners gestart en is nu volop mensen van geboortejaar 1996 aan het uitnodigen.

Wie in het verleden zijn vaccin geweigerd heeft, moet die weigering eerst intrekken door z’n vaccinatiecode opnieuw te activeren. Enkel dan kan het vaccinatiecentrum je opnieuw uitnodigen per post. Je vaccinatiecode weer activeren doe je in QVAX.

Ook bij de tweede kans op vaccinatie heb je geen keuze welk vaccin je krijgt: je wordt uitgenodigd voor het vaccin dat dan beschikbaar is (Pfizer of Johnson&Johnson).

Tweede dosis gemist

Voor wie door vakantie- of zomerplannen zijn tweede dosis van een COVID-vaccin gemist heeft, volgt er ook nog een herkansing. Daarover communiceert de Vlaamse Overheid volgende week.

Geef een reactie