Rotonde Ter Heidelaan Aarschot vanaf 3 augustus 4 maanden afgesloten

De werken aan de Ter Heidelaan in Aarschot gaan de laatste fase in. Die start op dinsdag 3 augustus. De werken zullen wel wat complicaties geven want de rotonde aan de kruising van de Aarschotsesteenweg (N21b) met de Ter Heidelaan (R25) wordt volledig vernieuwd en blijft gedurende vier maanden afgesloten voor alle verkeer. Volgens de huidige planning, en als onvoorziene weersomstandigheden de planning niet in de war sturen, duren de werken tot midden december.

De rotonde wordt heraangelegd in gewapend beton. Ze zal daardoor beter bestand zijn tegen het vrachtverkeer dat op de ring rond Aarschot rijdt. Fietsen aan de rotonde wordt bovendien een stuk veiliger. Op zadelhoogte gesnoeide hagen schermen de fietsers fysiek af van auto’s en vrachtwagens en zorgen ervoor dat fietsers en bestuurders elkaar altijd zien. Om de zichtbaarheid en de veiligheid nog extra te verhogen, verdwijnen de gekende batterijen in het midden van de rotonde. Ze worden vervangen door beplanting.

Voor het auto- en vrachtverkeer worden er omleidingen ingesteld. Het autoverkeer tussen Betekom en Aarschot volgt een omleiding via de Gelroodsesteenweg, de Begijnendijksesteenweg en de Leuvensesteenweg (N19). Vrachtwagens (+ 3,5 ton) worden omgeleid via Werchter en de Provinciebaan (N229) in Rotselaar om zo ook op de Leuvensesteenweg richting Aarschot uit te komen.

Fietsers volgen in beide richtingen een omleiding via het jaagpad langs de Demer. De tijdelijke verkeerslichten met drukknop aan het kruispunt van de Betekomsesteenweg met de Nijverheidslaan blijven tot het einde van de werken staan. Zo kunnen fietsers veilig de drukke Nijverheidslaan oversteken.  Fietsers komende uit de Meetshovenstraat, het weggetje naast ’t Wit Toreke, kunnen over de parking van ’t Wit Toreke fietsen en gebruik maken van de pas aangelegde fietspaden op de Ter Heidelaan.

Geef een reactie