Defensie publiceert foto’s van vlucht koning Filip in A400M boven Schaffen

Het nieuwe A400M transportvliegtuig van defensie begint een vertrouwde verschijning te worden boven het Hageland. Het is dan ook een imposant toestel waarvan de prestaties veel hoger zijn dan die van zijn voorganger, de getrouwe C130 Hercules.

Het is bekend dat koning Filip een zwak heeft voor al wat vliegt. De vorst had eerder al het genoegen om een vlucht aan boord van een F16 te maken en dat wilde hij ook wel eens proberen met de A400M.

Vorige week was het dan zo ver. Filip va België was overigens niet alleen. Ook prins Gabriël was aan boord van een vlucht die onder meer een materiaaldropping en een personeelsdropping boven Schaffen zou maken. De leden van de special forces die aan boord waren sprongen overigens niet op de oorspronkelijk voorziene hoogte omdat de weerscondities te slecht waren.

Defensie publiceerde vorige week mooie foto’s en een filmpje van de koninklijke vlucht en die willen we niet onthouden.

One comment

Geef een reactie