Kermissen van Scherpenheuvel en Schoonderbuken gaan zeker door

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad maar de beslissing is eindelijk gevallen. De kermissen van Scherpenheuvel en Schoonderbuken gaan zeker door. Alle attracties kunnen uitpakken en ze mogen blijven staan voor de volledige normale duurtijd.

In Scherpenheuvel staat de kermis van 24 juli tot 2 augustus, in Schoonderbuken is dat van 24 juli tot 28 juli.

Vorige week zag het er al zeer goed uit omdat de definitieve tekst van het KB aangaf dat er geen controles meer nodig zijn aan de in- en uitgangen van de kermis. Dat was een belangrijke ontwikkeling. In Scherpenheuvel duurt de kermis tien dagen. Als je daar van ‘s middags tot een stuk in de nacht toegangscontrole moet organiseren heb je wel wat volk nodig. Maar het moet dus niet. Het was nog even afwachten of de FAQ geen onverwachte maatregelen zou opleggen maar dat blijkt ook niet het geval te zijn. Volgens burgemeester Claes is de grote volkstoeloop die ze in Scherpenheuvel gewend zijn, toegelaten en ook haalbaar.

De twee kermissen zullen op hun normale plaats worden opgesteld. In Scherpenheuvel is dat op de beide Vesten. In Schoonderbuken staat de kermis op het plein achter de kerk.

Of er ook randactiviteiten mogelijk zijn is nog niet helemaal duidelijk. Een van de grote publiekstrekkers is de cocktailbar van Lolands. Allicht komt daar in de loop van de volgende dagen meer informatie over.

De bezoekers van de kermis die ouder zijn dan 12 jaar zullen wel overal op de kermissites een mondmasker moeten dragen.

Geef een reactie