Bekkevoort heeft volgend seizoen twee toppers bij RSC Anderlecht

Bekkevoort kleurt volgend voetbalseizoen weer wat paarser. Ella Van Kerkhoven (27) keert terug naar landskampioen bij de vrouwen RSC Anderlecht.

De Red Flame speelde eerder al vier jaar voor RSCA. Tussen 2015 en 2019 werd ze twee keer kampioen met de paarswitten. Ze was in die periode ook twee keer topscorer en ze werd speler van het jaar verkozen. Ella scoorde ook drie keer in de Champions League.

Die straffe prestaties zorgden voor een internationale doorbraak. Ella kreeg een contract bij Inter Milaan maar daar liep ze al heel snel een zware blessure op. Dat zorgde ervoor dat ze na een jaar al terug keerde naar België. KAA Gent Ladies wilde het wel proberen met de topspits en ze kregen gelijk. Ella Van Kerkhoven speelde vorig jaar een goed seizoen en ze veroverde haar plaats terug bij de Red Flames.

Ondertussen kondigde gouden schoen Tine De Caigny aan dat ze vertrekt bij RSC Anderlecht om het bij het Duitse Hoffenheim te gaan proberen. Anderlecht twijfelde niet lang. De veelvoudige kampioen bouwt aan een ploeg die ook Europees mee kan. Ze boden Ella van Kerkhoven een nieuw contract aan en die moest niet lang nadenken. Bekkevoort heeft dus volgend jaar in principe twee toppers aan het werk bij RSC Anderlecht. Naast Ella van Kerkhoven zal ook Hendrik Van Crombrugge opnieuw zijn plaats in doel in nemen. Ook hij was vorig seizoen maandenlang gekwetst. Er werd lang gespeculeerd over een transfer naar een buitenlandse topclub voor straffe Hendrik maar dat plan lijkt nog een jaar te worden opgeborgen.

Geef een reactie