Bypass voor bussen van De Lijn aan rotonde Antwerpsestraat

Aan het begin en het einde van een schooldag loopt het verkeer op de rotonde aan de Antwerpsestraat op de ring rond Diest (R26) al wel eens vast. In opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer start een aannemer daar nu met de aanleg van een bypass voor de bussen van De Lijn. Het fietspad dat daar naast de rijbaan ligt schuift mee op.

De bypass zal alleszins de dorstroming van het openbaar vervoer sterk verbeteren maar tegelijkertijd zal dat ook de druk op het andere autoverkeer doen afnemen. De betere doorstroming van het openbaar vervoer kadert ook in de heraanleg en de verdere uitbouw vaan het station van Diest. Dat evolueert de volgende jaren naar een toekomstgerichte verkeershub waar diverse vormen van mobiliteit gecombineerd worden.

Veilige oversteekplaats voor fietsers

Aan de andere kant van het station ter hoogte van het kruispunt van de Fort Leopoldlaan en de Lazarijstraat wordt op hetzelfde moment een veilige fietsoversteekplaats ingericht.

De werken op de beide werven starten op 14 juni en zullen ten laatste op 12 juli afgerond zijn. Op die manier is alles afgewerkt voor het begin van het bouwverlof.

Geef een reactie