Zwembad Halve Maan blijft langer dicht – deputatie wil situatie op termijn grondig evalueren

De poging om het lek in het zwembad van provinciedomein Halve Maan te vinden blijft voorlopig zonder resultaat. Gisteren, donderdag 6 mei, bleef het zwembad gesloten en in principe is dat nog tot en met volgende maandag zo. Maar de kans dat het probleem dan opgelost is, is nihil. Gedeputeerde voor provinciale domeinen Ann Schevenels laat daar maar weinig twijfel over bestaan. Men gaat volgende maandag het waterpeil in het zwembad verlagen in de hoop om dan het lek alsnog te vinden. Dat kost echter tijd. Het zwembad zal dus ook volgende dinsdag nog niet open gaan.

Het was overigens de gedeputeerde zelf die het lek vast stelde toen ze op 1 mei het zwembad kwam openen. “Ik voelde plots iets broebelen”, zei Ann Schevenels. “Dat bleek later een lek te zijn.”

Gedeputeerde Schevenels laat ook uitschijnen dat de deputatie de situatie van het zwembad grondig wil evalueren. Op onze vraag of dat betekent dat er op termijn een nieuw zwembad komt antwoordt de gedeputeerde dat dit niet zeker is en dat de provincie alle opties wil open houden.

Er zijn overigens niet alleen in Diest problemen met het openluchtzwembad. In Huizingen kan men niet voldoende redders vinden om het zwembad open te houden zoals voorzien. Dat heeft deels ook met corona te maken. De opleiding van de redders kon daardoor vorig jaar niet plaats vinden.

Geef een reactie