Barrel aged tripel Bowmore Buvens nu ook verkrijgbaar in flesjes van 33 cl

The art of time. Het is de slogan die ze bij Bowmore gebruiken om hun exclusieve whisky te beschrijven. Bowmore is een van de betere single malts in Schotland. En hij wordt gedistilleerd in een paradijselijke omgeving. Het eiland Islay is ruw maar uitzonderlijk schoon. Die ruwheid van de natuur geeft karakter aan de Bowmore. De rijping op eikenhouten vaten slijpt de scherpe kantjes weg. Wat overblijft is een uitzonderlijk rijke en zachte smaak. Meesterschap dat je proeft in je glas.

Je kan verder lezen na de afbeelding

Brouwer Franky Buvens is fan van de verfijnde smaak van Bowmore. Een tijd geleden kreeg hij de kans om een vracht gebruikte eikenhouten vaten te kopen van de brouwerij. Hij twijfelde niet. Franky zag meteen de opportuniteit om een unieke creatie te maken en in te spelen op een trend waar echte bierliefhebbers fan van zijn. Barrel Aged! Bier gerijpt in eikenhouten vaten.

Franky Buvens maakte een grondige analyse van de smaak van Bowmore en de mogelijkheden die zijn tripelbieren hebben. Hij koos er voor om Tripel Brunet te laten verfijnen in de vaten van Bowmore. De combinatie leverde een exquis product op maar dat werd meteen ook een uitdaging. Tripel Bowmore Brunet moet een tijdje rusten en het was dus maar in een beperkte hoeveelheid verkrijgbaar. Brouwer Franky Buvens zette het in de markt in flessen van 75 cl en dat werd een ideaal geschenk voor bierliefhebbers. Die waren meteen enthousiast. Wegens groot succes is de Brunet gelagerd in de eiken vaten nu ook eenmalig verkrijgbaar in flesjes van 33 cl. Uiteraard zolang de voorraad strekt.

Omdat het bier perfect samen gaat met wild en gegrilde vleeswaren is tripel Bowmore Buvens enkel verkrijgbaar in de winkels van de groep Buvens. Die vindt je in Assent en in Wezemaal.

Je vindt alle info op

Geef een reactie