Nu ook 64 kleuters van basisschool Zonnedorp en hun juffen in quarantaine, school sluit twee dagen

In Aarschot was vorige week al enige zenuwachtigheid merkbaar over de situatie in de scholen. De kleuter- en de lagere school van het Sancta Maria Instituut werden vorige week al gesloten tot en met dinsdag 4 mei. Alle leerlingen en leerkrachten worden er getest en zodra de resultaten beschikbaar zijn, kunnen eventuele verdere stappen bekeken worden. Meer informatie krijgen de betrokkenen rechtstreeks via de school.

In basisschool Zonnedorp in Aarschot bleken afgelopen maandag twee kleuters uit eenzelfde gezin besmet met het coronavirus. De school is onderdeel van scholengroep Adite. Zij gingen onmiddellijk in quarantaine en de contacttracing werd opgestart.

De school heeft nu in overleg met de burgemeester beslist om alle kleuters en hun juffen te laten testen. In afwachting van de testresultaten gaat de kleuterschool preventief dicht op maandag 3 en dinsdag 4 mei.

Zodra de uitslagen van de testen bekend zijn, kan beslist worden wanneer de kinderen terug naar school kunnen. Uit de contacttracing en risicoanalyse blijkt dat de lagere school gewoon veilig kan openblijven. Alle ouders en leerkrachten werden in de loop van zaterdag op de hoogte gesteld.

Geef een reactie