30ste bloemen- en plantenmarkt in Leuven geeft heropening terrassen extra cachet

Voorzichtigheid blijft nog even de basisattitude maar er lijkt wel een kentering te komen in de dynamiek in de samenleving. Nadat we maandenlang activiteiten moesten melden die voorlopig niet plaats vinden, is er nu een eentje die wel weer doorgaat.

De jaarlijkse bloemen- en plantenmarkt in Leuven werd vorig jaar nog afgelast maar dit jaar staat ze wel weer op de agenda. Op zaterdag 8 mei van 10 tot 17 uur kunnen mensen met groene vingers hun planten en tuinbenodigdheden kopen op het Herbert Hooverplein en dus niet meer op het Ladeuzeplein, waar die markt vroeger stond. Het is overigens al de dertigste editie van de bloemen- en plantenmarkt.

Zaterdag 8 mei doet meteen ook een belletje rinkelen. Op die dag kunnen de terrassen weer open. In veel Leuvense handelszaken loopt momenteel ook een kunstroute. Meteen een toffe combinatie voor wie een uitstapje naar Leuven maakt.

Veiligheidsmaatregelen

Uiteraard zijn er voorzorgsmaatregelen zoals die ook op de andere markten worden georganiseerd. Er zijn stewards aanwezig en mondmaskers zijn verplicht vanaf 13 jaar. Afstand houden is ondertussen een evidentie en je moet een aangeduide looprichting volgen. De stad wil maximaal wachtrijen voorkomen. Er is daarom dit jaar uitzonderlijk geen gratis potgrond op de bloemenmarkt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.