Hommeles tussen PVDA en stadsbestuur over 1 mei betoging

In Aarschot is het hommeles tussen PVDA en het stadsbestuur. Het bestuur weigerde om toelating te geven voor een evenement dat door PVDA was aangevraagd voor zaterdag 1 mei. Volgens burgemeester Rutten ging het over een evenement in het stadspark dat drie uur zou duren met een optreden van een muziekgroep. Die aanvraag voldoet niet aan de regelgeving in het kader van covid-19. 

PVDA  stuurde daarop, via een advocatenkantoor, een ingebrekestelling naar de stad. 

Provinciaal voorzitter van PVDA Sander Vandecapelle noemt het evenement een statische betoging die een positieve beoordeling kreeg op basis van het COVID event risk model. Er zouden cirkels getrokken worden voor de gescheiden bubbels en er waren stewards voorzien.

Burgemeester Rutten laat echter weten dat de term statische betoging pas opdook in de ingebrekestelling.

“We hebben PVDA laten weten dat ze een aanvraag voor een statische betoging kunnen indienen en dat we die aanvraag als stadsbestuur tijdig zullen bekijken. Evident moet PVDA zich ook hiervoor houden aan de voorwaarden van de wet. Dat wil zeggen dat de statische betoging niet kan betekenen dat er een optocht is, dat deze op de openbare weg moet plaatsvinden en dus niet in het Stadspark met een akoestisch concert en dat ze moeten aangeven hoe ze de noodzakelijke afstand en het maximumaantal van 50 personen kunnen garanderen.”
Gwendolyn Rutten

Geef een reactie