Politie schrijft 53 retributies uit voor inbreuken op parkeren in blauwe zone in Scherpenheuvel

Politiemensen van de zone Demerdal schreven deze week 53 retributies uit voor parkeerovertredingen in de blauwe zone in Scherpenheuvel. Dat is opvallend veel. Een deel van de overtreders had helemaal geen parkeerschijf gebruikt, anderen overschreden de toegelaten parkeerduur. Allicht heeft het hoge aantal boetes te maken met een wijziging in de handhavingsstrategie. De politie wijst erop dat er aan de stadsrand voldoende parkeergelegenheid waar je geen parkeerkaart moet gebruiken. In het centrum vallen de meeste parkings onder het regime van een blauwe zone. Onder meer de grote parking naast het stadhuis hoort daar bij.

Er werd ook een ploeg van 5 politiemensen uitgestuurd voor een verkeersactie. Zij verzamelden een stapeltje overtredingen voor inbreuken op telefoneren achter het stuur, gordeldracht en inbreuken op de keuring van het voertuig. Eén bestuurster, een 36-jarige vrouw uit Aarschot, werd tegengehouden omdat ze haar gordel niet droeg. Er bleek echter meer aan de hand. De vrouw bleek ook te rijden onder invloed van drugs. Ze mocht haar rijbewijs ter plaatse inleveren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.