Burgemeester Rutten van Aarschot laat verwarde coronapatient onderbrengen in driesterrenhotel

Burgemeester van Aarschot Gwendolyn Rutten heeft een verwarde man laten onderbrengen in het driesterrenhotel ‘s Hertogenmolens. Dat meldt HLN vandaag en het wordt overgenomen door een aantal andere media. De zonderling wordt 24/24 en 7/7 bewaakt door een ploeg politiemensen.

De man werd vorige week al door een begeleider van de NMBS van de trein gezet in Aarschot. Dat gebeurde omdat hij overlast veroorzaakte in het voertuig. Hij zwierf een tijdje rond in het stadscentrum in de buurt van het woonzorgcentrum. Uiteindelijk drong hij een assistentiewoning binnen en dat was de aanleiding voor de politie om hem op te pakken. De man heeft geen geld of identiteitspapieren bij zich. Hij beweert dat hij Andreas S. heet en van Duitse nationaliteit is.

In de cel begon hij te klagen en hij beweerde dat hij zich onwel voelde. Daarom werd hij naar het UZ Gasthuisberg over gebracht. Dat duurde evenwel niet al te lang want ook daar begon de zonderling voor overlast te zorgen. Gasthuisberg belde dus opnieuw naar de politie van Aarschot. Of ze even hun gast konden komen ophalen want die bleek niet echt ziek en hoort dus niet thuis in een ziekenhuis. De vermeende Duister begon daarna opnieuw aan een tocht door Aarschot maar dat zorgde al snel weer voor problemen. Oppakken en opsluiten was de enige oplossing maar dat kreeg een lastig staartje. Op het commissariaat liep namelijk opnieuw een telefoontje van Gasthuisberg binnen. De man bleek positief getest op covid-19.

Burgemeester Rutten zat meteen met een erg vervelend probleem want de politie kon de man maximaal 24 uur vasthouden. Daarna zou hij aan een besmettelijke tocht door de stad beginnen. Hem onderbrengen in een open opvanghuis was mogelijk maar niet wenselijk. De man had eerder al in verschillende steden voor opstootjes gezorgd, de kans dat dit in zo’n opvangcentrum ook zou gebeuren was haast een zekerheid.

Contact met de Duitse overheid leverde geen resultaat op. Omdat de identiteit niet zeker was, wilden onze oosterburen liever niet meewerken.

Uiteindelijk heeft Gwendolyn Rutten twee hotelkamers gehuurd, één voor de zonderling en een voor een politieploeg. Zij moeten zorgen dat hij niet buitenloopt en dat hij zichzelf niks aandoet. Driemaal per dag wisselt de shift. De ploeg die aan de hotelbewaking begint, brengt een maaltijd mee voor de lastige gast. Zij moeten minstens elk uur een controle doen op de kamer van de man.

Het kostenplaatje voor de bewaakte vakantie van de Duitse gast loopt stevig op. Vanaf het moment dat de identiteit van Andreas S bevestigd wordt, wil Gwendolyn Rutten die kosten doorrekenen aan Duistland.

Geef een reactie