Speedpedelecs voor wijkagenten Rillaar en Gelrode

Agenten op de fiets, het is niet enkel een grootstedelijk fenomeen. In de politiezone Aarschot werden vorige week twee speedpedelecs geleverd. Die zijn vooral bestemd voor de wijkagenten van Rillaar en Gelrode. Inspecteurs Vos en Alaerts kunnen zich voortaan op de Hagelandse heuvels meten met de snelste wielertoeristen. Maar het is toch vooral de bedoeling dat ze zichtbaar aanwezig zijn en aanspreekbaar zijn.

Speedpedelecs zijn snelle elektrische fietsen waarbij de trapondersteuning niet stopt bij 25 kilometer per uur. Je kunt door zelf mee te trappen snelheden tot 45 kilometer per uur behalen. Speedpedelecs vallen daardoor niet in de categorie fietsen, maar in die van de bromfietsen. Bestuurders moeten een helm dragen en de speedpedelec heeft een nummerplaat en een verzekering BA nodig.

Geef een reactie