Cold case onderzoekers loven premie van 5000 euro uit voor tip over verdwijning Ilse Stockmans

Het is vandaag exact 34 jaar geleden dat Ilse Stockmans uit Aarschot verdween. Zonder ook maar het minste spoor achter te laten. Al die jaren kwam er geen enkele tip of werd geen enkel spoor gevonden. Bureau Van Meerbeeck wil die absolute stilte nu doorbreken. Ze loven een premie van 5000 euro uit voor de persoon die hen op het spoor zet naar wat er met Ilse Stockmans gebeurd is. Dat aanbod blijft drie maanden geldig. Het loopt tot 17 juni 2021.

Bureau Van Meerbeeck werd opgericht door onderzoeksjournalist Kurt Wertelaers. Na een twintig jaar lange carrière als misdaadverslaggever bij een grote krant, legde hij zich toe op onopgehelderde moord- en verdwijningszaken. Met een select groepje mensen gaat Wertelaers op zoek naar wat er echt gebeurde. Momenteel vinden we vijf zogenaamde cold cases op de website van Bureau Van Meerbeeck. Bovenaan staat het dossier Ilse Stockmans.

Ilse Stockmans is negentien jaar op het moment van haar verdwijning. Ze is de jongste uit een gezin met drie kinderen. en woont samen met haar gescheiden mama, Josephine Nuyts, in Aarschot. Haar broer en haar zus zijn een paar jaar ouder dan Ilse. Zij wonen niet meer thuis en bouwen aan hun eigen leven. Ilse heeft de zorgen van haar moeder nodig. Ze kreeg een hersentumor. Die werd operatief verwijderd maar daardoor kreeg ze epilepsie. Het meisje moet daar dagelijks medicatie voor nemen.

Ilse loopt school aan het Koninklijk Atheneum Redingenhof in Leuven. Ze wil etalagiste worden. Na school neemt ze de bus naar het Martelarenplein. In het station van Leuven vertrekt ze met de trein naar Aarschot. Moeder Josephine wacht haar daar elke dag op. Op 17 februari eindigen de lessen een uur vroeger door een sterfgeval in de familie van een lerares. Een vriendin van Ilse ziet het meisje nog aan het station. Het is dus zeker dat ze daar geweest is. Maar daarna is er niks meer. Ze zal nooit in Aarschot aankomen. Haar mama wacht die dag tevergeefs op haar dochter. Niemand weet of ze wel vertrokken is in Leuven. In 1987 waren bewakingscamera’s nog een rariteit. Eén van de mogelijkheden is dat het meisje een aanval van epilepsie heeft gekregen. Ze nam daar medicatie voor. Maar ook dat is louter hypothetisch.

Speurders van de gerechtelijke politie zullen jaren na de feiten het dossier van Ilse Stockmans aftoetsen aan Marc Dutroux, Ronald Janssen en zelfs Fourniret. Haar moeder mag de meer dan 4000 kledingstukken die gevonden worden bij Dutroux gaan bekijken. Ze kan geen verband leggen met haar dochter. Ook in de andere dossiers is dat verband er niet.

Child Focus verspreidde een decennium geleden een verouderingsfoto van Ilse. Het leverde niks op.

Geef een reactie