Diest | Jongeman moet portefeuille en iPhone afgeven onder bedreiging van mes

Op maandag 15 februari iets na 19.00 uur reed een 26-jarige man uit Diest met zijn fiets vanuit Schaffen terug naar het centrum van de stad via de brug aan de Teerlings.

Toen hij de brug wilde oprijden werd zijn weg versperd door een man die zijn fiets dwars over de weg plaatste. Op dat moment sprongen nog drie andere mannen uit de struiken. De jongeman van 26 werd bedreigd met een mes. Hij moest zijn portefeuille en zijn iPhone afgeven. De politie stelt een onderzoek in.

Diezelfde dag stelde een eigenaar van een chalet aan de Steenweg Diest in Scherpenheuvel-Zichem vast dat de toegangsdeur geforceerd was. Er werd niets gestolen maar de daders hadden blijkbaar een privéfeestje georganiseerd in het chalet. op de tafel stonden verschillende kaarsen en lege blikjes bier.

Op dinsdag 16 februari haalde een patrouille rond 23.50 uur een wagen uit het verkeer die zwalpend over de Koningin Astridlaan in Diest reed. De 63-jarige bestuurster uit Zonhoven had te veel gedronken en moest haar rijbewijs inleveren.

Geef een reactie