In Bekkevoort kunnen de kappers ook op zon- en feestdagen aan de slag

Op zaterdag 13 februari mogen de kappers weer open. Je hoeft niet al te fel om je heen te kijken om te merken dat daar grote nood aan is. Het hoofdhaar tiert welig en neemt de vreemdste vormen aan. De pogingen om daar zelf enige structuur in aan te brengen zijn niet altijd een succes.

In Bekkevoort neemt burgemeester Hans Vandenberg de beslissing om de kappers ook op zon- en feestdagen te laten werken. De vraag naar een afspraak is bijzonder groot en op die manier ontstaat er bijkomende capaciteit om de mensen te verlossen van de chaos op hun hoofd.

Kappers moeten verplicht op afspraak werken en ze mogen ook alleen maar in hun kapsalon aan de bak. Bezoekjes thuis kunnen dus niet. Tussen iedere klant moet een tijdsinterval van tien minuten zijn. Dat moet de kapper toelaten om de winkel te reinigen en ontsmetten. Er mogen geen klanten in de wachtruimte zitten. Buiten wachten kan wel als je voldoende afstand respecteert. Als er meerdere kappers in dezelfde ruimte werken, moet er tien vierkante meter beschikbaar zijn voor iedere klant. De kapper moet ten slotte ook voor voldoende verluchting zorgen. Eventueel moeten de vensters open, al lijkt dat geen evidentie bij temperaturen die momenteel stevig onder het vriespunt staan.

Geef een reactie