Duracell Dwars door het Hageland krijgt ook editie voor dames

Als er al een sport is die overeind blijft in deze bijzonder moeilijke omstandigheden is het wel wielrennen. Er worden wel wedstrijden geschrapt maar zowel nationaal als internationaal staat er alweer een stevig programma klaar.

De Belgische wielerbond publiceerde ondertussen de nationale kalender op http://www.belgiancycling.be en daar staat een verrassing van formaat in. Wielerfans uit de regio kijken natuurlijk meteen naar Dwars door het Hageland. Die wedstrijd wordt gereden op 5 juni 2021. Maar ook in de kalender van de vrouwen staat de wedstrijd op dezelfde dag in de tabellen. Nick Nuyens pakt dit jaar dus opnieuw met een verrassing uit. Ook op de kalender van de internationale wielerunie UCI staat de dameswedstrijd ondertussen ingevuld.

Dwars door het Hageland maakt deel uit van het regelmatigheidscriterium Bingoal Cycling Cup. Ook de Scheldeprijs is daar een van de tien manches in en die koers krijgt eveneens een editie voor dames.

Voorlopig is enkel de datum van de wedstrijd bekend. Over het parcours is nog niks officieel bekend. Vorig jaar schakelde organisator Nuyens naar een concept met vier lussen die enkel op het grondgebied van Aarschot, Diest en Scherpenheuvel-Zichem werden gereden. Het lussensysteem zien we steeds meer terug komen, ook in wedstrijden van de WorldTour. Het grote voordeel voor het publiek is dat men de renners vaker kan zien passeren. Het wordt dus duimen dat er tegen begin juni weer publiek kan toegelaten worden.

Geef een reactie