Alle jeugd- en sportactiviteiten tijdelijk verboden in Bekkevoort

Alle leerlingen en het personeel van basis- en lagere school ‘t Scholeke in Wersbeek worden vandaag getest op covid-19. Dat gebeurt in een mobiel testcentrum in de school zelf. De aanleiding daarvoor zijn twee positieve gevallen die vorige dinsdag bij leerlingen werden vast gesteld. Minstens één van hen wasdrager van de meer besmettelijke Britse variant.

Eerder werden alle leerlingen van het eerste en tweede leerjaar al getest. Dat leverde opnieuw een aantal positieve gevallen op. Het gemeentebestuur en de directie van de school beslisten daarop, na overleg met de Eerstelijnszone, het CLB en het Agenstchap Zorg en Gezondheid, om de school te sluiten. In eerste instantie was die sluiting tot vandaag maar ze is ondertussen verlengd tot en met vrijdag 29 januari 2021.

De leerlingen en het personeel moesten in quarantaine tot en met zondag 24 januari maar ook dat is verlengd tot en met vrijdag 29 januari 2021.

Het gemeentebestuur verbiedt ondertussen ook alle sport- en jeugdactiviteiten tot en met 31 januari 2021. De volgende twee weekends zijn er dus onder meer geen bijeenkomsten van jeugdbewegingen.

Geef een reactie