Drugs en alcohol achter het stuur

Vorige maandag controleerde de politie Demerdal-DSZ in Scherpenheuvel een 30-jarige bestuurder uit Scherpenheuvel-Zichem die opviel door zijn afwezige indruk achter zijn stuur. De man bleek onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen .

Diezelfde dag rond 19.00 uur betrapte een patrouille een 33-jarige bestuurder uit Geetbets die onder invloed van drugs reed. Ook hij mocht zijn rijbewijs voor 15 dagen inleveren .

Even na middernacht, op dinsdag 6 oktober, onderschepte de politie een vrouw van 26 jaar op de Mannenberg. Zij testte positief op het gebruik van drugs en mag vijftien dagen niet rijden.

Even later probeerde een bestuurder aan een verkeerscontrole te ontsnappen in Diest. De bestuurder van 44 uit Beringen werd echter onderschept en bleek zwaar onder invloed van alcohol te rijden. Ook hij levert zijn rijbewijs in gedurende 15 dagen.

Vriend belt politie voor dronken vrouw

In de zeer vroege ochtend werd een politieploeg gevraagd voor een tussenkomst in de Mariëndaalstraat in Diest. Een 43-jarige dame uit Diest die er op bezoek was wou vertrekken met haar wagen. Zij had echter stevig gedronken en de bewoner van het huis wilde beletten dat ze reed. De politiemensen bemiddelden en raadden haar aan om te voet naar huis te gaan .
Even later belde de vriend van de vrouw met de mededeling dat zij toch met haar wagen vertrokken was. De politie kon haar onderscheppen en aan de kant zetten. Ook zij kreeg het bekende tarief. Haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Geef een reactie